DIPLOMACY HEALTH Social SOCIAL & HEALTH WORLD

Kazahstan oferă ajutor umanitar vecinilor

Asistența umanitară este o practică internațională comună de a oferi sprijin reciproc membrilor comunității mondiale. Astăzi, într-o pandemie globală de COVID-19, multe țări oferă asistență diferită pentru a spori oportunitățile în lupta împotriva acestei provocări a modernității. Și Kazahstanul este, de asemenea, implicat activ în acest sens.

În efortul de a acorda sprijin economic vecinilor săi pe timp de pandemie, președintele Kazahstanului K. Tokayev a decis să ofere asistență umanitară Kârgâzstanului și Tadjikistanului sub formă de livrări de făină kazahă în cantitate de 5 mii de tone către fiecare țară cu o valoare totală de peste 3 milioane de dolari.

Decizia a fost luată în legătură cu adresările oficiale ale părților kîrgîze și tadjice în scopul asigurării neîntrerupte a alimentației populației.

În timpul unei conversații telefonice cu președintele Kazahstan K. Tokayev, președintele Tadjikistanului E. Rahmon a mulțumit pentru susținerea populației tadjice într-un moment dificil pentru toată lumea și pentru acordarea de asistență umanitară. El a exprimat, de asemenea, aprecieri pentru asistența în evacuarea cetățenilor tadjici către patria lor și în tranzitul mărfurilor pe teritoriul Kazahstanului.

De asemenea, în timpul unei conversații telefonice între miniștrii de externe ai Kazahstanului, M. Tleuberdi și Kârgâzstan, C. Aidarbekov, partea kârgâză și-a exprimat recunoștința sinceră față de Kazahstan pentru decizia de a oferi ajutor umanitar.

În viitorul apropiat, aceste mărfuri vor ajunge la destinație în Kirgazistan și Tadjikistan.

Kazahstanul, în calitate de membru responsabil al comunității internaționale, în condițiile unei pandemii coronavirale globale, nu rămâne pe margine și continuă asistența umanitară necesară țărilor partenere. Astfel, în luna februarie a anului curent, Kazahstanul a fost unul dintre primii care a acordat sprijin afiliat Chinei în mijlocul epidemiei de COVID-19 sub formă de mai multe surse de protecție medicală.

În general, acordarea asistenței umanitare este unul dintre domeniile importante ale politicii externe a Kazahstanului. De-a lungul anilor, Kazahstanul a trimis asistență diferită către Antigua și Barbuda, Afganistan, Bangladesh, Kârgâzstan, Moldova, Mongolia, Myanmar, Pakistan, Serbia, Siria, Turcia, Japonia etc.

Related posts

ASE former rector dies

Nine O' Clock

President Klaus Iohannis pays official visit to France to attend the inauguration of the Romania-France Cultural Season

NINE O'CLOCK

Coalition for the Family asks the Senate to patronize a seminar on defining family, on April 25

Nine O' Clock

Leave a Comment