24.8 C
Bucharest
August 9, 2022
SPORTS

Impactul pariurilor sportive asupra fotbalului

Odata cu evoluția internetului, pariurile au evoluat și ele prin apariția caselor de pariuri sportive online, oferind suporterilor și fanilor posibilitatea de a paria instantaneu pentru echipele favorite.

În momentul de față se poate paria online pe o multitudine de competiții din numeroase sporturi precum fotbal, hochei, tenis, baschet etc. Website-urile de pariuri sportive online, oferă, pe lângă opțiunile clasice, și alternativa de a paria live, chiar în timpul jocurilor. Cotele au o importanta mai mica in a prezice rezultatul meciului in cazul pariurilor live întrucât acestea pot fluctua în funcție de ce se întâmplă pe teren, și în urma deciziile antrenorului.

Sporturi proeminente în pariurile din România

 

Fotbalul nu e numai unul din cele mai îndragite și urmărite sporturi din lume, dar e și numărul unu în preferințele românilor, urmat îndeaproape de tenis și baschet. Interesul pentru acest sport poate fi observat prin prezența suporterilor în număr mare pe stadion în timpul meciurilor și prin numărul de vizualizări a canalelor ce transmit meciurile de fotbal. Pasiunea românilor pentru fotbal poate fi cuantificată și prin numărul mare de bilete depus la casele de pariuri online și offline în timpul campionatelor naționale și internaționale. Echipele sunt cotate în funcție de jucători, de antrenor, de meciurile precedente și de poziționarea în clasament. Sezonul curent al Ligii 1 de fotbal a început cu CFR Cluj ca favorită clară în a-și păstra titlul de campioană, iar FCSB a început sezonul fiind a treia favorită la câștigarea titlului. In momentul de față, FCSB conduce în clasament și este principala favorită la titlu, urmată îndeaproape de CFR Cluj. Echipele cele mai îndrăgite și disputate ale fotbalului românesc, FCSB și FC Dinamo București  împart o istorie bogată, veche de zeci de ani. Rivalitatea dintre cele două transcende sportul în sine, ea fiind cunoscută și de cei care nu urmăresc fotbalul. Datorită acestui fapt nu este recomandat pariatul pe tipul acesta de meciuri deoarece orgoliile pot duce la multe surprize care nu reflecta neapărat poziția din clasament.

În tenis, mai recent, o avem pe Simona Halep a cărui succes internațional i-a îndemnat pe români să urmarească cu interes competițiile tenisului de câmp. Performanțele extraordinare ale jucatoarei, care și-a menținut un  loc in topul 3 din clasamentul WTA din ultimii ani, i-au ridicat popularitatea și în rândul caselor de pariuri sportive, unde, în timpul campionatelor internaționale de tenis, sezon de sezon și repriză de repriză, Simona câstigă inima pariorilor români.

Și baschetul este în topurile preferințelor pariorilor români, acest sport fiind un favorit al caselor de pariuri înca de la inceputul anilor 1990, când echipa junioră de baschet masculin a înregistrat cea mai bună performanță a unui lot din România. Printre jucatorii echipei se află și renumitul Ghită Mureșan, singurul jucator român care a facut performanța în NBA.

Indicații pentru pariorul începator

 

Ar fi de preferat ca înainte de participarea propriu-zisă la pariuri, jucătorul să fie foarte bine informat în legatură cu echipele sau sportivii pe care dorește să parieze, și să știe și să compare cotele oferite de diferitele case de pariuri. În mediul online, un jucător trebuie să verifice autenticitatea casei de pariuri, să cerceteze nivelul de incredere pe care-l poate primi și oferi, să caute sfaturi și păreri de la alți jucători care au frecventat locul respectiv înaintea lor. Cum fiecare casă de pariuri are cota ei, unul din cele mai întalnite sfaturi pentru pariorii începatori e să țintească spre casele cu cotele cele mai mari pentru maximizarea profitului. E indicat ca biletele depuse la casele de pariuri să aibă cât mai puține meciuri pentru a crește șansele de câștig, iar meciurile respective să fie analizate înainte de pariere, nu numai prin cote ci și prin cunoștințe despre echipele și sportivii implicați în meci. În continuare, am să menționez cateva reguli pe care un jucător ar trebui să le cunoască și să-și le impună înainte de a face un pariu. El trebuie să participe la pariuri doar în cazul în care cunoaște regulile pariului respectiv, deoarece in momentul de față există mai multe forme de pariuri. Este foarte important să folosească un sistem de management al banilor si să parieze doar atât cât își permite să piardă pentru a găsi un echilibru și a evita falimentul. În general, este indicat ca jucătorul să parieze pe jocuri a căror regulament îl cunoaște pentru a înțelege valoarea cotei oferite de casa de pariuri.

Piața pariurilor e în continuă creștere, iar fotbalul, și sporturile în general, este tot mai intersectat cu casele de pariuri online. Tot mai multe echipe de fotbal sunt sponsorizate în acest moment de case de pariuri online. Sondajele spun că suporterii dau dovadă de o incredere sporită față de sponsorul echipei preferate și sunt chiar mai dornici să parieze pe aceasta. Din ce in ce mai multe sporturi și jocuri și chiar alegeri parlamentare au căpătat destulă notorietate pentru a se miza pe ele la casele de pariuri, permițând fanilor și suporterilor de pretutindeni să-și arate dragostea fața de sport și sportiv.

 

Foto: www.unsplash.com

 

Related posts

Tennis: Murray beats Federer to win Shanghai Masters

Test

Becker backs Nadal or Vettel to win Laureus World Sportsman of the Year Award

Test

Football: UEFA checks future stadium in Cluj

Nine O' Clock