16.7 C
Bucharest
October 20, 2021
Femeie tânără ajută bătrân cu plata online
BUSINESS

4 motive prin care multiple opțiuni de plată îți pot crește vânzările instantaneu

De multe ori încerci să crești vânzările încercând fel și fel de strategii complicate, metode de marketing și o mulțime de bani investiți în publicitate care nu aduce rezultate.

De obicei, astfel de idei duc către multă frustrare, deoarece rezultă în timp pierdut și ani irosiți.

În funcție de situație, pentru a crește vânzările imediat, poate fi vorba de lucruri mult mai simple la care, posibil, să nu te fi gândit, precum o simplă adăugare a mai multor modalități de plată online.

Această simplă tehnică de adăugare a mai multor modalități de plată, poate genera o creștere chiar imediată a vânzărilor, indiferent de ce tip de afacere deții. Poate fi vorba de aplicații online, magazine online ( comerț online ), site-uri de entertainment precum Netflix, cazinouri online.

 

Atingi o arie mai mare de posibili clienți

 

Este dovedit că mulți clienți au diferite preferințe și înclinații, ceea ce înseamnă ca rezonează cu lucruri diferite. La fel se întâmplă și atunci când vor să plătească pentru ceva anume.

Multe afaceri și companii pierd o mulțime de clienți din simplul fapt ca aceștia AR DORI să cumpere produsele sau serviciile de la o companie. Dar pentru că au fondurile stocate în anumite conturi online, aceștia nu pot plăti deoarece compania respectivă nu acceptă acea opțiune de plată online, ceea ce rezulta în pierderea unor posibili clienți doar din acest fapt.

Astfel de situații se întâmplă des, mai ales când vine vorba de firmele mici și mijlocii, dar câteodată poate fi vorba și de companii renumite ( dar rar ), deoarece acestea au observat această oportunitate și au luat măsuri.

Prin simplul fapt că mai mulți clienți își pot permite să cumpere de la tine, deja înseamnă că ți-ai crescut șansa de a crește vânzările și rata de conversie.

Acest lucru ne duce către următorul aspect.

 

 Vechi potențiali clienți, noi vânzări

 

La un moment specific în trecut, e posibil ca afacerea, compania, serviciul sau produsul tău ta să fi fost vizitat de anumiți potențiali clienți.

Acestor clienți probabil că au fost convinși de produsul sau serviciul tău și-ar fi dorit să cumpere de la tine printr-o anumită metodă de plată online, să zicem prin Paypal.

Dar poate că în acel moment, afacerea ta nu accepta această metodă de plată, iar clientul nu a putut plăti și s-a dus la o afacere concurentă, cumpărând de acolo.

Iar acum, afacerea ta acceptă această modalitate de plată, ceea ce înseamnă că dacă faci acest lucru cunoscut către astfel de clienți vechi, aceștia să vină din nou și să cumpere ce această dată de la tine.

Este o bună oportunitate de a crește vânzările apelând la interesul vechilor potențiali clienți.

Pe lângă asta, există mai multe beneficii.

 

Autoritatea, mai importantă ca toate

 

După cum probabil ați observat, atunci când doriți să cumpărați ceva de la o companie mare, fie de la industria tehnologică precum Google, de la industria de divertisment precum Netflix, sau chiar să vă distrați cu unele jocuri de cazino online, astfel de companii acceptă mai multe modalități de plată . De exemplu, dacă vă place să jucați Pacanele online, 888Casino oferă multe metode de plată, astfel încât să vă puteți simți confortabil și să vă bucurați de joc.

În mintea consumatorului, o astfel de strategie simplă, poate avea un efect major și chiar poate face diferența dintre dintre a câștiga și a pierde o vânzare.

De ce?

Multitudinea de opțiuni de plată este asociată cu seriozitate și calitate. Înseamnă că această afacere este serioasă și vrea să-și servească potențialii clienți cât mai bine, și pe termen lung.

Luând această decizie, nu numai că deschizi porțile afacerii tale către mai mulți potențiali clienți vechi și noi, dar în același timp, generezi și mai multă încredere și autoritatea în mintea lor, ceea ce înseamnă că automat vei crește și șansa de a crește vânzările și de a mări retenția posibililor clienți.

Trebuie menționat că adăugarea multiplelor modalități de plată trebuie mereu actualizată și în pas cu trendurile, ceea ce ne conduce la următorul aspect.

 

 Modalități de plată noi, vânzări noi

Persoană ținând un bitcoin de argint
Persoană ținând un bitcoin de argint

Iar aici, este evident că trebuie menționat un mare jucător atunci când vine vorba de modalități de plată online, și anume, renumita piață de criptomonede.

Gândește-te puțin, sunt milioane de deținători de zeci de criptomonede, care mai de care mai diferite, printre care clasicele Bitcoin, Ethereum, dar și unele noi care și au luat un avânt enorm într-o perioadă foarte scurtă precum Dogecoin, Digibyte, Shiba Inu.

Doar prin adăugarea unei singure modalități de plată cu criptomonede, să zicem Bitcoin, deschide porțile către 20,5 milioane de potențiali clienți deoarece atâți deținători de Bitcoin există în acest moment.

O asemenea decizie poate face o diferență semnificativă în numărul vânzărilor.

Dar să nu uităm și clasicele metode…

 

Metode clasice, dar îmbunătățite

Persoană ține un card bancar
Persoană ține un card bancar

În momentul actual, este imperios necesar ca orice afacere care se respectă, să aibă inclusă măcar plata cu carduri precum Visa, Mastercard și Maestro.

Acestea sunt fundamentale pentru orice tip de afacere online, aproape.

În ultima vreme, a existat și există o apariție a mai multor procesoare de plată online care au la bază cardurile de debit/credit, și e vorba de exemple precum: Stripe, Revolut, Netopia, care sunt de fapt variațiuni de Paypal.

Din ce în ce mai mulți români preferă să își țină fondurile în astfel de procesoare de plăți online din motive evidente precum conveniența. Aceste procesoare de plată facilitează tranzacționarea mai ușoară a plăților online, ceea ce înseamnă că adăugarea lor poate rezulta într-o creștere imediată a vânzărilor.

Iar acum, o concluzie…

 

Mai multe opțiuni, mai multe vânzări

 

Totul se rezumă la asta, în final.

Oamenii au diferite moduri prin care doresc să efectueze plăți online, iar tu, ca afacere și companie, trebuie să fii mereu pregătit/ă să faci față oricărei cerințe și să te adaptezi pieței care este mereu în mișcare, dacă vrei creșterea vânzărilor.

Nu uita că adăugarea unei multitudini de astfel de metode vine la pachet cu o mulțime de beneficii pe care le-am menționat mai sus, autoritatea și încrederea fiind unele dintre cele principale.

Există doar beneficii dacă vei aplica ce ai citit aici și nu este absolut nimic de pierdut.

Majoritatea companiilor care adoptă astfel de practici și își măresc portofoliul de modalități de plată înregistrează chiar creșteri instante ale vânzărilor, deci este un lucru bine-venit.

Pe scurt, nu lăsa bani pe masă, când îi poți ține în buzunar.

Related posts

OTP Bank Romania announces 24.4 M lei in mid-year profit

Nine O' Clock

FinMin Citu: The real economy proves me right, all apocalyptic scenarios of the socialists have been shattered

NINE O'CLOCK

Value of legal assistance contracts struck by state equals EUR 160 M

Nine O' Clock